ГоловнаПолітика

Росія підтвердила зустріч Нормандської четвірки 9 грудня в Парижі

Сьогодні президент РФ проведе телефонну розмову в рамках підготовки до саміту.

Росія підтвердила зустріч Нормандської четвірки 9 грудня в Парижі
Дмитрий Песков и Владимир Путин.
Фото: gazeta.ru

Саміт у "нормандському форматі" дійсно заплановано на 9 грудня, в рамках підготовки до нього у президента Російської Федерації Володимира Путіна на понеділок заплановано телефонну розмову.

Про це повідомив журналістам прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Телефонна розмова буде багато в чому пов'язана з підготовкою до нормандського формату, який зараз заплановано на 9 грудня. Це дійсно так, підготовка ведеться і вже увійшла в завершальну стадію", - сказав він.

На запитання про очікування Кремля від майбутньої зустрічі Пєсков відповів, що утримався б від прогнозів.

"Я не буду висловлювати якісь очікування. Це дуже серйозна зустріч, довгоочікувана. Їй передував досить тривалий період перед тим, як ця зустріч була запланована. Була дуже велика перерва - це ми з жалем констатуємо - в роботі нормандського формату", - пояснив прессекретар президента РФ.

"Давайте не завищувати очікування, щоб потім не розчаровуватися, і в той самий час не занижувати, сподіваючись, що все-таки підготовка матиме свої результати", - додав він.

Нагадаємо, напередодні помічник Путіна Юрій Ушаков заявив, що в Росії не виключають можливості проведення зустрічі в нормандському форматі до кінця 2019 року, але про дату 9 грудня мова не йде.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський підтвердили, що зустріч у нормандському форматі відбудеться 9 грудня в Парижі.

Зеленський і лідери Франції та Німеччини готові були провести саміт Нормандської четвірки 17 вересня, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі. Російська сторона висунула умову для зустрічі - провести розведення сил і засобів біля населених пунктів Золоте в Луганській області і Петрівське в Донецькій області. Україна умови виконала - біля Золотого розведення відбулося наприкінці жовтня, а біля Петрівського - 9-11 листопада. Після цього Кремль заявив про позитивну динаміку в підготовці саміту.

Востаннє лідери "четвірки" зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram