ГоловнаПолітика

Луценко: Йованович намагалася контролювати правоохоронну систему України

"Посольство хотіло контролювати ГПУ так само, як НАБУ".

Луценко: Йованович намагалася контролювати правоохоронну систему України
Фото: president.gov.ua

Колишній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що експосолка США в Україні Марі Йованович намагалася контролювати українську правоохоронну систему. Як повідомив Луценко в інтерв'ю "Українській правді", саме тому він критикував її в розмові з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані.

"У рамках офіційної справи СБУ, згідно з наданим українським судом рішенням, ми встановили, що співробітники НАБУ офіційно зливають професійну документацію в американське посольство. Вони передають їм підозри, інформацію про слідчі дії, довідки про кримінальні провадження, включаючи Burisma", - пояснив Луценко.

За словами колишнього генпрокурора, посольство США в Україні отримувало від співробітника НАБУ інформацію про те, кому будуть висувати підозри.

"Моя позиція в тому, що посольство хотіло контролювати ГПУ так само, як воно хотіло контролювати діяльність НАБУ", - повідомив Юрій Луценко.

Нагадаємо, раніше Луценко звинуватив Йованович у брехні під присягою. Напередодні на публічному допиті в Конгресі США з питання імпічменту президента Дональда Трампа Йованович спростувала заяву Луценка про список "недоторканних" осіб, яких вона просила не притягувати до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram