ГоловнаПолітика

Зеленський підписав закон про відповідальність за перевезення дітей без автокрісла

Перший штраф за порушення правил перевезення дітей становитиме - 510 гривень.

Зеленський підписав закон про відповідальність за перевезення дітей без автокрісла
Фото: babyandchild.ae

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" № 224-IX, який парламент ухвалив 29 жовтня 2019 року.

Про це інформує пресслужба президента.

Закон доповнює статтю 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) новими частинами, згідно з якими за порушення правил перевезення дітей на водія накладається штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень). За повторне правопорушення, вчинене протягом року, карається штрафом в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень).

Також на органи Національної поліції покладається обов'язок розглядати справи про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення дітей.

Закон набирає чинності з наступного дня після опублікування.

Правила дорожнього руху забороняють перевозити дітей зростом менш ніж 145 см або віком до 12 років без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу. Також не можна перевозити дітей віком до 16 років у кузові будь-якого вантажного автомобіля, а організовані групи дітей дозволяється перевозити тільки в світлий час доби.

Однак досі відповідальності за порушення цих правил законодавство не передбачало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram