ГоловнаПолітика

Суд відпустив чоловіка "слуги народу" Скороход під нічний домашній арешт

Прокуратура наполягала на екстрадиційному арешті і має намір оскаржити це рішення.

Суд відпустив чоловіка "слуги народу" Скороход під нічний домашній арешт
Алексей Алякин
Фото: "Коммерсантъ"

Шевченківський районний суд Києва відпустив чоловіка депутата Верховної Ради від "Слуги народу" Ганни Скороход Олексія Алякіна під нічний домашній арешт.

Про це повідомляють "Українські новини".

Зазначається, що суд прийняв рішення обрати Алякіну запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, тобто з 21:00 до 07:00.

Прокуратура наполягала на екстрадиційному арешті і має намір оскаржити це рішення.

Алякін - власник українського ТОВ "Будівельний комбінат "Прогрес" (компанія займається будівництвом житлових і нежитлових будівель). Його також пов'язують з бізнесменом Павлом Фуксом.

У 2013 році Алякін, ексвласник банку "Пушкіне" у Росії, оголосив себе банкрутом. Його заборгованість перед кредиторами сягнула 500 млн руб. (близько 180 млн гривень). Того ж року Алякін виїхав з Росії в Україну. У грудні 2015 року Тверський районний суд Москви санкціонував заочний арешт Алякіна за звинуваченням в організації великих розкрадань з банку "Пушкіне".

У федеральний розшук Алякіна оголосили 24 вересня 2015 року, а 20 листопада того ж року його прізвище з'явилося у базі Інтерполу.

Нагадаємо, 14 листопада на пленарному засіданні Ради Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку "Пушкіне", затримали у помсту за відмову голосувати разом з фракцією. Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у відповідь заявив, що Скороход виключать з фракції, а її чоловіком займуться правоохоронні органи за погрози депутатам профільного комітету з енергетики. 15 листопада фракція "Слуга народу" виключила Скороход зі свого складу.

У Генпрокуратурі пояснили, що поліція затримала російського бізнесмена Алякіна, який знаходиться у міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. Раніше він намагався уникнути екстрадиції шляхом оформлення громадянства України і надав Міграційній службі неправдиві відомості.

Наразі у Алякіна немає громадянства жодної з країн.

У ГПУ також нагадали, що Алякіна вже затримували у серпні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram