ГоловнаПолітика

Рада створила ТСК з розслідування можливої корупції глави ФФУ Павелка

Йдеться про розслідування закупівель штучної трави.

Рада створила ТСК з розслідування можливої корупції глави ФФУ Павелка
Андрей Павелко
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування можливих зловживань службовим становищем президента Української асоціації футболу, колишнього депутата і голови комітету Ради з питань бюджету Андрія Павелка.

Проект постанови №2423 підтримали 260 народних депутатів, повідомляють "Українськi Новини".

Зазначається, що комісія розслідуватиме можливі факти корупції та зловживання службовим становищем президентом Павелком під час вирішення питань фінансування та реалізації бюджетної програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у 2017-2018 роках.

Головою комісії призначено депутата від "Слуги народу" Дмитро Костюка, його заступником - депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Григорія Мамку.

Як повідомляли Українськi Новини, у березні Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення Павелка.

Нагадаємо, торік влітку НАБУ відкрило справу проти ФФУ щодо закупівель штучної трави. У листопаді 2018 року ЗМІ також оприлюднили результати розслідування, згідно з яким Павелко має незадеклароване житло й автомобіль Bentley, а також здійснив інші витрати на 20 млн гривень, проте не вказав їх у декларації.

Окрім того, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення Павелка на 27,3 млн гривень. У січні 2019 року НАБУ відкрило справу щодо Павелка за фактом можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації.

У березні провадження за фактом можливого незаконного збагачення закрили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram