ГоловнаПолітика

Верховний Суд звернувся до КС з приводу судової реформи

Раніше Верховний Суд просив президента не підписувати цей законопроєкт.

Верховний Суд звернувся до КС з приводу судової реформи
Архив
Фото: pravo.ua

Верховний Суд звернувся до Конституційного Суду з приводу конституційності положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління". Таке рішення судді ВС прийняли сьогодні на засіданні пленуму Верховного Суду, повідомляє пресслужба суду.

Верховний Суд наголошує на неконституційності повторної перевірки на компетентність, добропорядність і професійну етику суддів Верховного Суду через скорочення Верховного Суду. Також пленум ВС звертає увагу на неконституційність положень, які зменшують заробітну плату суддям і визначають порядок дисциплінарної відповідальності суддів. Крім того, неконституційними Верховний Суд вважає визначений законом порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів і порядок звільнення членів Вищої ради правосуддя новим органом, що не передбачений Конституцією.

«Ми сподіваємося, що КСУ розгляне наше подання в найкоротші терміни, щоб убезпечити судову систему від початку впровадження неконституційних положень законів», - зазначила голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

Нагадаємо, 16 жовтня Рада прийняла в цілому законопроєкт №1008 про судову реформу.

25 жовтня пленум Верховного Суду звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом ветувати законопроєкт №1008 про судову систему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram