ГоловнаПолітика

Гончарук анонсував звільнення керівників "Укрзалізниці"

Причина цього - скарги працівників на тотальну корупцію.

Гончарук анонсував звільнення керівників "Укрзалізниці"
Фото: Александр Рудоманов

Кабінет Міністрів України прийме рішення про зміну керівництва "Укрзалізниці" через скарги працівників підприємства на корупцію. Про це в ефірі "Сніданок з 1+1" повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Він пояснив, що багато співробітників української залізниці скаржаться на те, що менеджмент компанії "піклується про свої кишені, а не про те, як ідуть справи в "Укрзалізниці". Прем'єр підкреслив, що на нещодавньому мітингу залізничників, який пройшов у Києві, люди в основному протестували через корупцію.

"На плакатах були перекреслені прізвища окремих начальників [директор "Укрзалізниці" Євген Кравцов]. Головна претензія до них - корупція, на жаль, триває. Вона там абсолютно дика, крадуть майже на всьому. Кінця і краю не видно. Ми будемо приймати з цього приводу кадрові рішення найближчим часом, тому що продовжувати працювати так, як вони зараз працюють, неможливо", - заявив прем'єр-міністр.

Він додав, що окремі чиновники і диспетчери відправляють вагони не туди, де потрібніше, а туди, де їм вигідніше і де їм заплатили.

"Це потрібно припинити", - підсумував Гончарук.

Нагадаємо, 10 січня 2019 року Кабінет Міністрів призначив виконувача обов'язків голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова постійним керівником компанії. До нього з квітня 2016-го компанію очолював колишній керівник польської залізниці Войцех Бальчун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram