ГоловнаПолітика

Затримання Алякіна не пов'язане з голосуванням Скороход, - Разумков

Цивільний чоловік нардепа підозрюється в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Затримання Алякіна не пов'язане з голосуванням Скороход, - Разумков
Алексей Алякин
Фото: "Коммерсантъ"

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що затримання цивільного чоловіка народного депутата Анни Скороход не пов'язане з її голосуванням проти законопроєкту про ринок землі.

Про це він заявив у ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

"Я не можу говорити, що це (голосування і затримання, - ред.) якимось чином пов'язано, оскільки щодо інших людей, які проголосували проти або утрималися, таких дій не було", - зазначив Разумков.

За словами спікера, йому не було відомо про ситуацію зі Скороход доти, доки вона не розповіла про це в парламенті.

Нагадаємо, на пленарному засіданні Верховної Ради 14 листопада депутатка від "Слуги народу" Анна Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку "Пушкіно", затримали в помсту за відмову голосувати разом із фракцією.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Скороход виключать із фракції, а за її чоловіка Олексія Алякіна візьмуться правоохоронні органи за погрози депутатам профільного комітету з енергетики.

У ГПУ повідомили, що поліція затримала російського бізнесмена Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. Раніше він намагався уникнути екстрадиції у спосіб оформлення громадянства України, надавши міграційній службі неправдиві відомості.

Натепер Алякін не має громадянства жодної із країн.

У Генпрокуратурі нагадали, що Алякіна вже затримували в серпні 2018 року.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram