ГоловнаПолітика

ГПУ пояснила затримання чоловіка депутатки зі "Слуги народу"

Алякін отримав українське громадянство незаконно.

ГПУ пояснила затримання чоловіка депутатки зі "Слуги народу"
Алексей Алякин
Фото: "Коммерсантъ"

Генеральна прокуратура прокоментувала затримання російського громадянина Олексія Алякіна, який є цивільним чоловіком нардепки від "Слуги народу" Ганни Скороход.

"У четвер, 14 листопада, поліція затримала громадянина РФ, який перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. Питання про екстрадиційний арешт вирішується в судовому порядку. Екстрадиційну перевірку проводить прокуратура Києва, за її результатами буде зроблено висновок про відсутність чи наявність обставин, які можуть перешкоджати видачі. Раніше громадянин намагався уникнути екстрадиції шляхом оформлення громадянства України, надавши міграційній службі неправдиві відомості", - йдеться на сайті ГПУ.

У Генпрокуратурі нагадали, що Алякіна вже затримували в серпні 2018 року.

"Задля запобіжного заходу громадянина РФ тримали три місяці під вартою з метою екстрадиції до 8 листопада 2018 року, поки Новозаводський районний суд Чернігова не змінив своїм рішенням запобіжний захід на домашній арешт. Надалі, 3 січня 2019 року, домашній арешт був скасований через отримання громадянства України. Однак рішення про отримання громадянства було двічі скасовано Міграційною службою через надання неправдивих відомостей і підроблених документів", - йдеться в повідомленні.

11 листопада 2019 розшук Алякіна був відновлений, у результаті чого його затримали.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні Верховної Ради 14 листопада депутатка від "Слуги народу" Ганна Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку "Пушкіно" затримали задля помсти за відмову голосувати разом із фракцією.

Давид Арахамія у відповідь заявив, що Скороход ніхто не переслідує, і пообіцяв винести питання про її виключення з фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram