ГоловнаПолітика

Прем'єр-міністром Молдови став радник президента Додона

Влада в Кишиневі повністю перейшла в руки проросійських сил.

Прем'єр-міністром Молдови став радник президента Додона
Фото: newsmaker.md

У четвер у Молдові призначили новий уряд. Прем'єр-міністром замість проєвропейської Майї Санду став радник президента-соціаліста Іон Кіку. Шість з 11 міністрів до кабміну працювали радниками президента Ігоря Додона, зазначає NewsMaker.

Новий уряд підтримали 62 депутати від Партії соціалістів і Демократичної партії, яка перебувала при владі до літа 2019 року. Проти проголосували депутати блоку ACUM, який перейшов в опозицію.

Віцеспікер парламенту Александ Слусар з ACUM під час засідання порівняв Додона з колишнім президентом України Віктором Януковичем, який залишив посаду через спроби зупинити євроінтеграцію країни.

"Це погано закінчиться для всіх: для нього, для партії і для країни. Ростов не таке комфортне місто, як Маямі. Я розумію, що соціалісти із соромом проголосують за цей уряд. І ми знаємо, що буде після цього", - зазначив він.

За його словами, ACUM ніколи не підтримає цей уряд.

"Ми не дозволимо громадянам втратити надію. Битву не закінчено. І з високо піднятою головою ми зробимо все, щоб не перетворити Молдову на чиєсь господарство. Не мине й року, як Молдова стане вільною країною. Ми позбулися Плахотнюка і позбудемося Додона, його ми не боїмося", - підсумував він.

Нагадаємо, що на початку літа 2019 року проєвропейський блок ACUM і проросійська ПСРМ створили коаліцію, щоб усунути від влади Демократичну партію.

Коаліція протрималася лише кілька місяців, і в листопаді соціалісти за підтримки демократів відправили уряд Санду у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram