ГоловнаПолітика

Слідча експертиза у "справі бронежилетів" проводилася не за ДСТУ

Клас захисту повинен оцінюватися в комплексі, а не кожен елемент окремо.

Слідча експертиза у "справі бронежилетів" проводилася не за ДСТУ
Фото: Сергей Нужненко

Слідча експертиза у "справі бронежилетів" проводилася не за державним стандартом ДСТУ В 4103-2002, згідно з яким клас балістичного захисту оцінюється в комплексі, а не кожен елемент окремо.

Про це пише "Мілітарний портал" з посиланням на судовий розгляд у Печерському районному суді Києва, де обирали запобіжний захід одному з підозрюваних Василю Саковцю.

Бронежилет "Корсар-М3М-1-4" має диференційований рівень захисту від 1 до 4. Кулю калібру 7,62х54 мм має стримувати жорстка бронепластина, тоді як інші частини бронежилета відповідають 1 рівню захисту та оснащені м'яким балістичним пакетом.

На відео, яке раніше опублікував директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, демонструвалося влучення в передню частину бронежилета. Вона виглядала дуже гнучкою: на 14-й секунді видно, що чохол згинається від своєї ваги, а на 16-й - що він складається майже перпендикулярно.

Фото: mil.in.ua

Фото: mil.in.ua

Також під час засідання пролунала інформація, що, згідно з протоколами, вага бронежилета на випробуваннях становила 4,8 кг, хоча вага стандартного повнокомплектного бронежилета "Темп-М3М" становить близько 14 кг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram