ГоловнаПолітика

Прокурора Бердянська впіймали на великому хабарі

Він отримав $10 тис. за непритягнення особи до відповідальності.

Прокурора Бердянська впіймали на великому хабарі
Архивное фото
Фото: facebook/НАБУ

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили прокурора Бердянської місцевої прокуратури, який вимагав та отримав 10 тис. доларів хабара.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"У середу, 13 листопада 2019 року, під процесуальним керівництвом Генеральної інспекції ГПУ слідчі Держбюро розслідувань при оперативному супроводі Служби безпеки припинили протиправну діяльність прокурора Бердянської місцевої прокуратури, який вимагав та отримав через посередника хабар у розмірі 10 тис. доларів США за непритягнення особи до кримінальної відповідальності та припинення здійснення тиску на господарську діяльність останнього", - йдеться в повідомленні.

У цей час проводять невідкладні слідчі дії за ч.3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"ГПУ попереджає про нульову толерантність до використання прокурорами свого службового становища в цілях, не передбачених Конституцією і Законом України «Про прокуратуру»", - наголосили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 96% прокурорів хочуть пройти переатестацію і продовжити роботу після реформування органів прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram