ГоловнаПолітика

Комітет Ради рекомендував парламенту перезапустити ДБР

Профільний комітет схвалив поправку до законопроєкту №2116 про встановлення одноосібної форми керівництва Бюро.

Комітет Ради рекомендував парламенту перезапустити ДБР
Фото: РБК

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту перезапустити Державне бюро розслідувань.

Рішення було ухвалено на засіданні комітету в середу, передають Українські Новини.

Зазначається, що профільний комітет схвалив поправку до законопроєкту №2116 про встановлення одноосібної форми керівництва ДБР, що стосується перезапуску відомства, що означає звільнення директора ДБР Романа Труби і його заступників. Також комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт у цілому.

Законопроєктом пропонується вказати ДБР як правоохоронний орган, а не центральний орган виконавчої влади, та встановити виключно одноосібну форму правління, не поєднуючи її з колегіальною в окремих повноваженнях.

Директор бюро, якого пропонується призначати президенту за поданням конкурсної комісії, реалізовуватиме свої повноваження одноосібно, а не спільно зі своїми заступниками. Водночас директор зможе самостійно призначати за результатами відкритого конкурсу до трьох заступників, які у разі ухвалення проєкту будуть його замінювати.

Президент Зеленський має намір дозволити переводити держслужбовців з урахуванням їхньої підготовки та компетентності на посади в ДБР без конкурсу.

Нагадаємо, Рада ухвалила законопроєкт Зеленського про ДБР у першому читанні 17 жовтня. ДБР розпочало роботу і зареєструвало перші два провадження у листопаді минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram