ГоловнаПолітика

Сьогодні Рада розгляне законопроєкти про землю

Зокрема, Рада розглядатиме законопроєкт №2178 і 10 його альтернатив.

Сьогодні Рада розгляне законопроєкти про землю
Фото: allkharkov.ua

Сьогодні, 13 листопада, Верховна Рада розгляне законопроєкти про обіг земель сільськогосподарського призначення. Про це свідчить порядок денний на сайті парламенту.

Першим питанням передбачено розгляд законопроєкту №2178 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про обіг земель сільськогосподарського призначення" і 10 альтернативних йому.

Після цього парламент розгляне в 1-му читанні законопроєкт №2194 про дозвіл іноземцям та іноземним юридичним особам купувати вільні від забудови земельні ділянки несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. А також проєкт №2195 про продаж та оренду земельних ділянок через електронні аукціони.

У 2-му читанні Рада розгляне законопроєкт №0855 про використання земель оборони для розміщення засобів зв'язку, навігації та спостереження.

Нагадаємо, 25 вересня уряд вніс законопроєкт №2178 про обіг земель сільськогосподарського призначення до Верховної Ради. Він передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності.

Незабаром від нього відмовилися на користь законопроєкту №2178-10, де прописано заборону на продаж землі іноземцям до 2024 року з винятком для тих іноземних громадян, які понад три роки працюють на землі і платять податки в український бюджет.

11 листопада президент Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому заявив, що влада проведе референдум про продаж землі іноземцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram