ГоловнаПолітика

Суд у справі про вбивство Вороненкова перенесли через вбивство адвоката підозрюваного

Олександр Лось відмовився скористатися послугами громадського захисника.

Суд у справі про вбивство Вороненкова перенесли через вбивство адвоката підозрюваного
Фото: скриншот видео

Суд відклав на 27 листопада засідання у справі про вбивство ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомила прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Шевченківський районний суд Києва відклав на 27 листопада на 15 годин 00 хвилин засідання у провадженні про вбивство Дениса Вороненкова через відмову одного з підозрюваних скористатися безоплатною правовою допомогою, запропонованою йому судом через загибель попереднього адвоката Святослава Пархоменка в Житомирській області", - написала Максимець на своїй сторінці в фейсбуці.

Відзначається, що підозрюваний Олександр Лось відмовився скористатися послугами громадського захисника і заявив, що буде шукати іншого адвоката.

"Оскільки участь захисника в судовому процесі обов'язкова, прокурор не заперечував проти перенесення засідання", - додала прессекретар столичної прокуратури.

Нагадаємо, адвокат Святослав Пархоменко загинув 10 листопада в Житомирській області під час конфлікту між єгерями та мисливцями.

Нагадаємо, що Денис Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну в кінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося. Замовником довгий час вважався громадянин РФ Володимир Тюрін, але в жовтні 2019 року з нього зняли підозру. Два інших співучасники злочину (уродженець міста Харкова Юрій Василенко і громадянин України Ярослав Левенець) оголошені в розшук.

25 жовтня 2019 в Харкові в перестрілці був убитий один зі свідків у справі Вороненкова - Володимир Борох.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram