ГоловнаПолітика

Пристайко спростував можливість зустрічі Зеленського з Путіним у Казахстані

За його словами, пропозиція Назарбаєва мала суто дипломатичний характер.

Пристайко спростував можливість зустрічі Зеленського з Путіним у Казахстані
Фото: скриншот видео

Міністр закордонних справ спростував можливість зустрічі президента Володимира Зеленського з Путіним у Казахстані. Про це він розповів ВВС Україна.

Нурсултан Назарбаєв дійсно пропонував допомогу Володимирові Зеленському в організації переговорів із Володимиром Путіним, але це була пропозиція без конкретики. Пристайко пояснив, що був на зустрічі Назарбаєва із Зеленським в Японії, де це якраз обговорювалося.

Йшлося про загальну пропозицію колишнього лідера Казахстану допомогти організувати таку зустріч.

"Президент (Зеленський) сказав, що він говорить і Меркель, і Макрону, що, "безумовно, мені треба зустрічатися з Путіним, тому що ми не можемо без зустрічі зрушити процес з місця". Про те, що давайте ми замість чогось зробимо цю зустріч - такої розмови не було", - сказав міністр.

Пристайко стверджує, що пропозиція Назарбаєва була суто дипломатичною.

Він також нагадав, що раніше Казахстан уже пропонував замість Мінська проводити переговори про врегулювання ситуації на Донбасі. Але з логістичного погляду це складніше, ніж Мінськ, оскільки туди потрібно летіти п'ять годин.

"Ніхто нікого не хоче ображати, але ми задоволені тим, що ми маємо - переговорну позицію в Мінську. Вона зручна для всіх. Я не думаю, що зустріч може бути в Астані. Швидше за все, або в Берліні, або в Парижі", - сказав міністр.

Нагадаємо, перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував Путіну і Зеленському зустрітися тет-а-тет у Казахстані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram