ГоловнаПолітика

Верховний Суд закрив провадження за позовами про відсторонення суддів з плівок Вовка

Позови стосувалися рішень Вищої ради правосуддя.

Верховний Суд закрив провадження за позовами про відсторонення суддів з плівок Вовка
Фото: Макс Требухов

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду закрив провадження за двома позовами Генеральної прокуратури з приводу відмови Вищої ради правосуддя усунути суддів Окружного адміністративного суду Києва Ігоря Погрібніченка і Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітка від правосуддя. Про це LB.ua повідомили в суді.

Мотивація поки що не відома.

Зокрема, позови стосувалися рішень Вищої ради правосуддя від 20 серпня, якими рада відмовила задовольнити клопотання на той момент заступника генерального прокурора Сергія Кізя про тимчасове відсторонення суддів Погрібніченка і Шепітка в зв'язку з притягненням їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, суддя Окружного адмінсуду Києва Ігор Погрібніченко і суддя Суворовського районного суду Одеси Іван Шепітко були підозрюваними у справі про втручання в діяльність державних органів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і іншими методами. НАБУ опублікувало частину записів розмов з кабінету Павла Вовка.

Генпрокуратура подала до Вищої ради правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення Вовка, Погрібніченка і Шепітка від правосуддя. Але ВРП відмовила.

А 7 листопада Шевченківський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в продовженні термінів досудового розслідування за так званими "плівками Вовка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram