ГоловнаПолітика

Під Радою зібрався протест проти ринку землі, "Слуга народу" обговорить це питання на фракції

Більшість мажоритарників фракції виступає категорично проти скасування мораторію.

"Слуга народу" в середу, 13 листопада, на засіданні фракції обговорить закон про продаж землі. На цей момент більшість мажоритарників фракції виступає категорично проти скасування мораторію на продаж сільгоспземель.

Про це LB.ua в парламенті повідомило джерело зі "Слуги народу".

"Учора на фракції в «Парковому» навіть не порушували питання землі. Все тому, що в самій фракції немає достатньої кількості голосів «за» закон. Проти виступають мажоритарники і частина списочників. Тому навіть у разі підтримки закону фракцією «Голос», ми не набрали б мінімальні 226 голосів для ухвалення закону", - розповів депутат.

За його словами, було досягнуто домовленості про засідання фракції з приводу питання землі в середу. "Поки що ми чекаємо на доопрацювання закону, але це не знімає ризику, що голосів «за» так і не буде в підсумку", - зазначив він.

Тим часом біля будівлі парламенту проходять акції противників і прихильників запуску ринку землі.

Фото: Анна Стешенко

Фото: Анна Стешенко

Всеукраїнська аграрна рада, представники політичних партій "Національний корпус", "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і "Правий сектор" виступають проти прийняття законопроєктів №2178 і №2178-10, якими передбачається створення ринку сільгоспземель. Вони звезли до Ради сільськогосподарську техніку і тримають у руках плакати із закликом "не допустити продажу землі олігархам".

Паралельно з цією акцією зібралися прихильники скасування мораторію на продаж землі. Вони виступають за початок земельної реформи і за створення прозорого ринку сільськогосподарських земель.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що питання продажу землі сільськогосподарського призначення буде винесено на всеукраїнський референдум.

25 вересня уряд вніс до Ради законопроєкт №2178 про обіг земель сільськогосподарського призначення. Він передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності.

Незабаром від нього відмовилися на користь законопроєкту №2178-10, де прописана заборона на продаж землі іноземцям до 2024 року за винятком для тих іноземних громадян, які більш ніж три роки працюють на землі і сплачують податки до українського бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram