ГоловнаПолітика

"Слуга народу" задовольнила заяву Яременка про звільнення з посади голови комітету Ради

У партії визнали, що нардеп вчинив як "патріот і професійний дипломат".

"Слуга народу" задовольнила заяву Яременка про звільнення з посади голови комітету Ради
Фото: Макс Требухов

Фракція партії "Слуга народу" на засіданні 11 листопада задовольнила заяву народного депутата Богдана Яременка про звільнення з посади голови комітету Ради з міжнародної політики та міжпарламентської співпраці.

Про це повідомила нардеп Євгенія Кравчук.

"Богдан Яременко жодним чином не порушив ні закону, ні обіцянок, даних виборцям і команді, яка висунула його кандидатом у депутати. Водночас він вчинив як патріот і професійний дипломат, розуміючи, які можуть бути ризики не так для партії, як для українського парламенту і країни загалом на міжнародній арені. І ми дякуємо йому за це", - написала парламентарій у фейсбук.

У "Слузі народу" сподіваються, що Богдан Яременко продовжить працювати у складі Комітету із зовнішньої політики і фракції.

Що стосується посади голови комітету, то, за словами Кравчук, на неї претендує четверо депутатів від фракції "СН": Галина Михайлюк, Єлизавета Ясько, Святослав Юраш і Олександр Мережко.

"Стосовно цього у нас пройдуть внутрішні праймериз, на яких визначимо найсильнішого", - додала нардеп.

Нагадаємо, 30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, у якого є двоє дітей) на пленарному засіданні переписувався в онлайн-мережі знайомств і запитував у повії про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика і орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Пізніше той самий ресурс оприлюднив ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко вибачився перед дружиною, дітьми і президентом.

Наступного дня Яременко звинуватив журналістів у "крадіжці особистого листування" і пригрозив судом.

1 листопада Яременко написав заяву без дати про звільнення з посади голови комітету Ради і пообіцяв дати їй хід, якщо рішення про його відставку ухвалить фракція партії "Слуга народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram