ГоловнаПолітика

ВАКС заочно заарештував ексглаву НКРЕКП Вовка за "Роттердам +"

Таке саме рішення винесено стосовно керівника управління НКРЕКП Бутовського.

ВАКС заочно заарештував ексглаву НКРЕКП Вовка за "Роттердам +"
Фото: Realist.online

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заочно заарештувала фігуранта справи "Роттердам +" колишнього голову Нацкомісії з питань енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка і керівника управління НКРЕКП Володимира Бутовського.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційні скарги прокурора САП і обрала для колишніх голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (далі - НКРЕКП) та заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Так, Апеляційна палата ВАКС скасувала рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено прокурорам САП і детективам НАБУ в задоволенні клопотань про заочний арешт зазначених фігурантів провадження.

Нагадаємо, Вовк і ще п'ять осіб підозрюються НАБУ у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК).

У квітні, до оголошення підозри, Вовк з дружиною і дітьми виїхав до Бельгії. Він заявив, що не повернеться в Україну через відсутність довіри до правоохоронної та судової системи.

5 вересня суд дозволив затримати ексглаву НКРЕКП Вовка, 18 вересня таке саме рішення було винесено щодо Бутовського. 14 серпня він був оголошений в розшук. 21 серпня суд відмовився його заарештувати.

Наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП почало застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість в порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram