ГоловнаПолітика

У Кремлі назвали чергову умову для зустрічі в "нормандському форматі"

У Росії також сказали, що їм невідома її дата.

У Кремлі назвали чергову умову для зустрічі в "нормандському форматі"
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

У Кремлі закликали дочекатися "повного розведення сил" на Донбасі, після чого можна буде визначити дату зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". З відповідною заявою 11 листопада виступив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, дату проведення зустрічі представників Росії, України, Німеччини та Франції все ще не визначено, передає "Інтерфакс-Україна"

"Давайте дочекаємося все-таки завершення (розведення сил)", - сказав Пєсков журналістам, зазначивши, що цей процес повинні підтвердити всі сторони.

Крім того, про відсутність дати "нормандських переговорів" повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Зараз розведення сил уже здійснено, його провели у вихідні. Обидві умови були виконані, тож ми чекаємо на проведення саміту. Поки що немає підтвердження дат. Ми все ще працюємо над тим, щоб провести таку зустріч наприкінці листопада", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 10 листопада в українському ЗМІ ZN.ua, посилаючись на джерело в Офісі президента, опублікували дві ймовірні дати зустрічі "нормандської четвірки" - 24 або 26 листопада.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що дата зустрічі залежить від Росії. 29 жовтня Україна почала відведення військ у районі Золотого Луганської області, а через день Путін підтвердив готовність до участі в саміті "нормандської четвірки".

Президент Володимир Зеленський назвав розведення сил у Петрівському, яке стартувало 9 листопада, третьою і останньою умовою для зустрічі в "нормандському форматі". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram