ГоловнаПолітика

Зеленський вирішив провести референдум про продаж землі іноземцям

Ринок землі відкриють тільки для громадян України.

Президент Володимир Зеленський заявив, що питання продажу землі сільгосппризначення буде винесено на всеукраїнський референдум.

Про це йдеться в його зверненні, оприлюдненому в понеділок.

"Незабаром Верховна Рада розглядатиме питання введення ринку землі. Останні 20 років цим питанням маніпулюють. Старі політики залякали простих людей, посіяли в їхніх головах низку міфів, переконують, що цього робити не можна. А вас не дивує, що старі політики почали дбати про народ? А може, питання в іншому? Може, вони лобіюють чиїсь інтереси", - заявив Зеленський.

За його словами, було прийнято рішення, що між першим і другим читанням у законопроєкт про ринок землі будуть внесені правки, згідно з якими право продавати і купувати землю матимуть тільки українські громадяни і компанії, що засновані виключно українськими громадянами.

"Іноземці та компанії, серед засновників яких є іноземці, отримають право купувати українські землі, лише якщо на це буде дано згоду народу України на всеукраїнському референдумі", - сказав Зеленський.

Закон про референдуми ще належить прийняти Верховній Раді.

Нагадаємо, 25 вересня уряд вніс законопроєкт №2178 про обіг земель сільськогосподарського призначення до Верховної Ради. Він передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності.

Незабаром від нього відмовилися на користь законопроєкту №2178-10, де прописана заборона на продаж землі іноземцям до 2024 року з винятком для тих іноземних громадян, які понад три роки працюють на землі і платять податки в український бюджет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram