ГоловнаПолітика

Український консул зустрівся із затриманим у Польщі активістом Мазуром

Його відправлять в СІЗО в Холмі або Любліні.

Український консул зустрівся із затриманим у Польщі активістом Мазуром
Игорь Мазур "Тополя"
Фото: hromadske.ua

Із затриманим у Польщі активістом Ігорем Мазуром зустрівся консул України. Про це повідомили в Генеральному консульстві України в Любліні, передає УНН.

"Затримання було у зв'язку з поданням його в розшук Російською Федерацією за каналами Інтерполу. Консул зустрічався з ним, надав консультацію, наразі він перебуває на КПП Дорогуськ, де буде переданий польській поліції", - повідомили в консульстві .

Дипломати підтвердили, що 12 листопада має відбутися судове засідання для обрання запобіжного заходу добровольцю. Представники консульства України планують бути присутніми на засіданні.

У консульстві також повідомили, що до Мазура допускають адвокатів. Згідно з їхньою інформацією, українця відправлять в СІЗО в Холмі або Любліні.

Нагадаємо, вдень 9 листопада стало відомо, що в Польщі на прикордонному пункті Дорогуськ за запитом Росії затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ігоря Мазура. Він є учасником російсько-української війни на Донбасі, заступником голови партії "УНА-УНСО". У партії вважають, що запит РФ пов'язаний з участю Мазура в чеченській війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram