ГоловнаПолітика

Гончарук заявив, що "Центренерго" перебуває в пріоритеті Кабміну щодо "великої" приватизації

"Я хочу, щоб ця компанія була приватизована зовнішнім, справжнім гравцем".

Гончарук заявив, що "Центренерго" перебуває в пріоритеті Кабміну щодо "великої" приватизації
Фото: kmu.gov.ua

Енергогенеруюча компанія ПАТ "Центренерго" перебуває в топпріоритеті Кабміну щодо "великої" приватизації. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в суботу під час Київського міжнародного економічного форуму, передає "Інтерфакс-Україна".

"Центренерго" у нас у топпріоритеті на приватизацію. І я хочу, щоб ця компанія була приватизована зовнішнім, справжнім гравцем. І уряд буде робити все, щоб сюди прийшов якийсь сильний гравець", - сказав Гончарук.

Він зазначив, що зараз Фонд державного майна готує компанію до приватизації. "Там [у ФДМ] зараз менеджер, який не залежить від жодного олігарха", - наголосив Гончарук.

Раніше глава ФДМ Дмитро Сенніченко прогнозував продаж "Центренерго" в 2021 році.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проєктна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а п'ять - призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram