ГоловнаПолітика

"Уряд робить усе від нього залежне, щоб перезавантажити роботу НАЗК", - Гончарук

До 18 грудня потрібно провести незалежні вибори для обрання голови НАЗК.

"Уряд робить усе від нього залежне, щоб перезавантажити роботу НАЗК", - Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд робить усе від нього залежне, щоб перезапустити роботу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для успішної боротьби з корупцією. Про це повідомляє пресцентр уряду.

"Рівень економічного зростання України залежить від успішності боротьби з корупцією, тому важливо перезапустити роботу Національного агентства з питань запобігання корупції і до 18 грудня провести незалежні якісні вибори керівника національного органу з боротьби з корупцією", - зазначив Гончарук.

Він висловив надію, що створена незалежна комісія вибере людину, яка перезапустить роботу НАЗК. Серед основних етапів конкурсу - подання заяв комісії на участь у конкурсі до 19 листопада (заяви будуть опубліковані, що відкриває можливість для активної громадської участі в цьому процесі), у грудні кращих кандидатів запросять на співбесіду, 18 грудня комісія оголосить результати конкурсу, а пізніше уряд робитиме відповідні призначення.

"Уряд робить усе від нього залежне, щоб перезавантажити роботу НАЗК. Ми будемо максимально швидко приймати рішення, вибирати найбільш чесних, професійних, з хорошою репутацією людей. У цьому дусі ми вибрали Комісію, яка складається саме з таких людей, які здатні приймати незалежні рішення", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому президентський законопроєкт про перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції. За нього проголосували 237 народних депутатів.

18 жовтня відповідний закон набув чинності, а склад НАЗК розпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram