ГоловнаПолітика

​Зеленський обіцяє до кінця року "зробити кадрові висновки" щодо міністрів і "Слуг народу"

"Хто не впорається - з тим будемо прощатися".

Президент Володимир Зеленський обіцяє до кінця цього року зробити кадрові висновки щодо міністрів Кабміну і депутатів Верховної Ради від фракції "Слуга народу".

Про це він повідомив у другому влозі за кермом автомобіля Tesla.

Зеленський почав з "плюсів" нового парламенту. Головною перемогою цієї Ради він назвав проголосовані законопроєкти.

"Ухвалено близько 70 законів. Серед них - дуже важливі", - зазначив президент і перелічив ухвалені законопроєкти.

"Є деякі помилки, деякі моральні вчинки... Деякі депутати не хочуть голосувати за закони, хоча ми домовлялися, що під час обговорення законопроєктів на фракції, у комітетах можна сперечатися, але не виносити це на засідання Верховної Ради. Якщо 70% партії за законопроєкт - то всі голосуємо. Тому ми, і я особисто, уважно стежимо за статистикою. Є не тільки ганебні СМС, але і ганебні чутки. Але я дуже радий, що наразі це тільки чутки. Є мінуси голосування того чи іншого депутата. Але ми за всім цим стежимо і серйозні висновки будуть зроблені до кінця цього року. Кожен депутат повинен розуміти, що необхідно голосувати за потрібні суспільству закони, хоча і не всі законопроєкти популярні", - сказав президент.

Зеленський додав, що "поки що в парламенті у нас демократія, але це поки що".

Президент також зазначив, що уряду важко, оскільки він молодший, але водночас він також пообіцяв зробити кадрові висновки до кінця року.

"Такого молодого уряду ніколи не було... Якщо вони не впораються, то теж чекаємо до кінця року. Хто не впорається - з тим будемо прощатися", - сказав президент.

Нагадаємо, 29 серпня, в перший день роботи нового парламенту, Зеленський пригрозив Раді розпуском через рік, якщо вона не виправдає очікувань. Водночас президент висловив сподівання, що йому не доведеться цього робити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram