ГоловнаПолітика

У Швейцарії територіальна оборона - це міст між цивільною та військовою владою, - аташе посольства Швейцарії в Україні

При населенні 8 млн осіб у країні є близько 180 тисяч військових.

У Швейцарії територіальна оборона - це міст між цивільною та військовою владою, - аташе посольства Швейцарії в Україні
Ура Сульсер
Фото: Макс Требухов

За словами аташе з питань оборони при посольстві Швейцарської Конфедерації в Україні, полковника Урса Сульсера, наявна у Швейцарії система територіальної оборони є свого роду мостом між цивільною та військовою владою.

Про це він заявив під час круглого столу "Розвиток територіальної оборони України: шляхи і можливості посилення потенціалу", організованого Інститутом Горшеніна спільно з Українським інститутом безпекових досліджень.

"У Швейцарії при населенні 8 млн осіб є близько 180 тисяч військових. У нас є система резервістів - 95% військових є резервістами. Після військової освіти вони продовжують цивільну кар'єру. І всередині збройних сил у нас є система територіальної оборони, в 4 регіонах Швейцарії. Їх емблема - це міст, міст між цивільною і військовою владою.

Вони точно знають, де розташовані об'єкти критичної інфраструктури - аеропорти, склади боєприпасів, госпіталі. У них завжди є доступ до телекомунікацій, інженерні війська, які приводять у готовність у разі техногенних катастроф. У них також є штаб, і коли цивільна влада не може вирішити проблему, вони включаються в роботу в своєму регіоні", - сказав Урс Сульсер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram