ГоловнаПолітика

БТІ і нотаріус з державними реєстрами в Станиці Луганській потрапили в "сіру" зону, - Порошенко

"Останнім часом вилізли всі "cепари" з підвалів".

БТІ і нотаріус з державними реєстрами в Станиці Луганській потрапили в "сіру" зону, - Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Після відведення військ у Станиці Луганській у так звану «сіру зону» потрапили не тільки десятки будинків, а й державні установи. Люди почуваються в безпеці, а проросійські сепаратисти все нахабніше демонструють свої неприховані плани. Про це розповіли Петро Порошенко і депутати від «Європейської Солідарності» під час поїздки на схід, посилаючись на слова місцевого населення і проукраїнських активістів.

«Останнім часом вилізли всі «сепари» з підвалів. Вони себе поводять вальяжно. У Станиці дедалі більше людей підтримують Україну, вивішують прапори на будинках. Але сепарня переконана, що вони ось-ось повернуть свої позиції. Будуть займати високі посади чи тут, чи у Луганську. Кажуть – ми будемо частиною України, але житимемо за власними законами», – розповідають активісти.

«У нас зараз з’явилась «сіра зона», в яку переходять 74 будинки. 100 мешканців. І також туди входить БТІ і державний нотаріус з усіма державним реєстрами. Нас усіх хвилює наша безпека.  Скільки в нас кілометрів залишені? А якщо будуть відводити далі до лікарні, то це вже буде 5 кілометрів. Ми категорично проти. Нам доведеться всім збирати речі і виїжджати», – говорить активістка, депутат районної ради Наталія Журбенко.

«Чому я твердо переконаний у перемозі України? Тому що є такі люди, як українські патріоти зі Станиці Луганської. Люди, які вірять у перемогу та люблять Україну понад усе. Волонтери, наші воїни, які з першої хвилини агресії стали на захист української землі. Тому я у Станиці Луганській, щоб подякувати вам, українським патріотам за принципову позицію, яку ви займали ці п’ять з половиною років. Ця позиція має бути непохитною і надалі: ми хочемо миру, але не на умовах капітуляції», - заявив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram