ГоловнаПолітика

У партії "ЄС" розцінюють кримінальну відповідальність для журналістів як наступ на свободу слова

"Дії української влади не відповідають стандартам європейської демократії і повертають Україну в річище російської авторитарної політики".

У партії "ЄС" розцінюють кримінальну відповідальність для журналістів як наступ на свободу слова
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська солідарність" вважає наміри ввести кримінальну відповідальність для журналістів за так звану "неправдиву інформацію" наступом на свободу слова. Про це йдеться в заяві партії.

"Україна переживала різні часи. Але до таких засобів тиску на засоби масової інформації не вдавалися навіть за часів Януковича. Наступ на свободу слова є одним з елементів зміни геополітичного курсу країни, який проводить нинішня влада. Мотиви влади зрозумілі - побудова в Україні режиму путінського зразка, коли владна монобільшість уже поставила під контроль президента Зеленського всі правоохоронні структури і суди.

Крім того, з тиском на ЗМІ в партії пов'язують обшуки в офісі Володимира Макеєнка, який є власником телеканалу "Прямий", що, йдеться в заяві, "залишається одним з небагатьох засобів масової інформації, що не співає осанну президентові Зеленському".

"Ми будемо звертатися з відповідними заявами до європейських структур і в міжнародні організації, оскільки дії української влади не відповідають стандартам європейської демократії і повертають Україну в річище російської авторитарної політики", - говорять у "ЄС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram