ГоловнаПолітика

У Києві заарештували ветерана АТО "Пуму"

Інна Грищенко, як і її чоловік, підозрюється в замовному замаху на вбивство.

У Києві заарештували ветерана АТО "Пуму"
Инна Грищенко
Фото: facebook.com/Krasnov.Stanislav

Печерський суд Києва 6 листопада заарештував ветерана АТО Інну Грищенко з позивним "Пума".

Про це повідомив активіст Назар Приходько.

"6.11.2019 - дали 60 діб утримання під вартою без права внесення застави", - написав Приходько на своїй сторінці в Facebook.

За його даними, "Пумі" інкримінують співучасть у злочині, що нібито скоїв її чоловік Влад Грищенко ("Буча") в 2018 році, а саме "замах на вбивство на замовлення".

"Пума, наче "була присутня під час підготовки до замаху "і ледь не "контролювала встановлення саморобного вибухового пристрою" під машину якогось бариги з Івано-Франківської області", - написав Приходько.

Пресслужба Нацполіції повідомляє, що суд заарештував жінку, яку підозрюють у замаху на вбивство підприємця в Івано-Франківській області.

"Подія сталася в липні 2018 у Косові: в поліцію звернувся місцевий житель з повідомленням про те, що на власному подвір'ї помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду фахівці вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг в тротиловому еквіваленті)", - йдеться в повідомленні.

24 вересня 2019 оперативники Івано-Франківської області спільно зі спецпідрозділом КОРД Волині затримали підозрюваного в скоєнні замаху. Це - житель Києва, раніше судимий за вчинення тяжких злочинів. Тоді під час обшуків, проведених в трьох областях України, правоохоронці вилучили предмети, зовні схожі на зброю і боєприпаси.

Суд обрав щодо затриманого чоловіка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 діб.

Раніше засновник Pizza Veterano Леонід Остальців повідомив про обшуки в київській піцерії, де працювала Інна Грищенко, а також у його помічника - Дмитра Терещенка.

Терещенка нібито теж звинувачують в причетності до замаху на бізнесмена в Косові в 2018 році, за який затримали Владислава Грищенка. Дружина Грищенко Інна три роки тому працювала в одному із закладів Veterano Group. Тоді дружина проходила у справі як свідок, а тепер - як підозрювана.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та за п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram