ГоловнаПолітика

У ГПУ почали службову перевірку через можливу пропажу матеріалів у справах Майдану

Інформацію також перевіряють у Державному бюро розслідувань.

У ГПУ почали службову перевірку через можливу пропажу матеріалів у справах Майдану
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура 5 листопада розпочала службове розслідування за фактом можливої пропажі матеріалів, які стосуються убивств на Майдані.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Генпрокуратури.

"За погодженням з генеральним прокурором наказом керівника Генеральної інспекції від 5 листопада 2019 року розпочато службове розслідування з метою перевірки обставин можливої втрати окремих матеріалів кримінального провадження з розслідування вбивств, скоєних 18-20 лютого 2014 року. Відповідна інформація була поширена засобами масової інформації", - йдеться на сайті ГПУ.

Також створено інвентаризаційну комісію, яку очолив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак. З 11 листопада вона почне інвентаризацію матеріалів кримінальних проваджень та інших матеріальних носіїв про злочини, пов'язані з масовими протестами в 2013-2014 роках.

Нагадаємо, 4 листопада колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі заявив, що колишній начальник Управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк "вкрав два томи оригіналів кримінального провадження, що стосуються розстрілів співробітників міліції".

Матеріали справи виявилися в Портнова, який передав їх у Державне бюро розслідувань.

Сам Горбатюк у коментарі "Українській правді" сказав, що його експідлеглий Микола Ніколаєв разом із Портновим могли викрасти ці матеріали, щоб звинуватити його в злочині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram