ГоловнаПолітика

Зеленський призначив головою Харківської ОДА Кучера замість Світличної

Сьогодні президент представить його колегам.

Зеленський призначив головою Харківської ОДА Кучера замість Світличної
Алексей Кучер
Фото: Алексей Кучер/Facebook

Президент Володимир Зеленський призначив головою Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера замість Юлії Світличної.

Про це він повідомив під час робочого візиту в Харківську область, передають "Українські Новини".

"Я обов'язково подам нового голову Харківської ОДА", - сказав Зеленський на початку наради з проблемних питань державного концерну "Укроборонпром" і вказав на Кучера.

Світлична обіймала посаду голови ОДА з жовтня 2016 року.

34-річний Кучер є депутатом Верховної Ради від фракції "Слуга народу", який пройшов до парламенту в окрузі №179 у Харківській області. Раніше він був адвокатом Володимира Литвина - фігуранта у так званій справі "рюкзаків Авакова" (про закупівлю за завищеною ціною Міністерством внутрішніх справ 5 тис. рюкзаків для Нацгвардії.

Тепер Рада повинна буде достроково припинити депутатські повноваження Кучера і в десятиденний термін Центральна виборча комісія повинна призначити проміжні вибори в окрузі №179.

Вибори повинні пройти в останню неділю 60-денного терміну з дня опублікування рішення про їх призначення. Таким чином, довибори в 179-му окрузі зможуть пройти не раніше кінця січня 2020 року.

Нагадаємо, раніше Світлична подала декларацію про доходи як кандидат на посаду заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram