ГоловнаПолітика

Зеленський доручив передати на приватизацію 500 підприємств до кінця року

Для великої приватизації підготують ТОП-5 підприємств.

Зеленський доручив передати на приватизацію 500 підприємств до кінця року
Фото: Пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський поставив завдання до кінця цього року розробити план заходів щодо зростання позиції України в рейтингу Doing Business, а також розпочати підготовку до масштабної приватизації і введення ринку землі.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Зокрема, Мінекономіки має почати підготовку до масштабної приватизації - до 31 грудня передати до Фонду державного майна України на приватизацію 500 державних підприємств.

Крім того, міністерство має до кінця цього року здійснити продаж на електронних аукціонах понад 40 єдиних майнових комплексів об'єктів малої приватизації пакетів акцій.

"Також визначити топ-5 пріоритетних об'єктів для підготовки до великої приватизації", - зазначив Зеленський.

Як зазначив глава держави, Мінекономіки до 31 грудня має підготуватися до запровадження ринку землі.

"Створити електронний реєстр інженерів-землевпорядників та надати їм право здійснення державної реєстрації цієї землі. Оприлюднити 100% рішень про надання дозволів на зняття та перенесення родючого шару ґрунту і нормативно закріпити ведення документації із землеустрою виключно в електронній формі", - наголосив президент.

Він також зазначив, що Мінекономіки має до кінця цього року розробити нову урядову програму створення робочих місць, а також забезпечити впровадження кращих світових практик корпоративного управління в топ-10 державних компаніях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram