ГоловнаПолітика

Трамп анонсував швидку зустріч із Зеленським у Білому домі

Американський лідер не уточнив дати візиту.

Трамп анонсував швидку зустріч із Зеленським у Білому домі
Встреча Трампа и Зеленского, 25 сентября 2019 года
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час брифінгу для журналістів у суботу, 2 листопада, заявив, що чекає президента України Володимира Зеленського в Білому домі. Про це пише Politico.

"Він [Зеленський], ймовірно, приїде [в Білий дім]", - відповів Трамп на запитання про те, чи запросить він Зеленського в Білий дім. Журналістів цікавила можливість зустрічі двох лідерів в американській столиці.

"Я говорив з ним двічі. Я б дуже хотів, щоб він приїхав у Білий дім, якщо він хоче приїхати. І я думаю, що він хотів би приїхати. Вважаю, він приїде дуже скоро", - додав президент, не уточнивши дати візиту Зеленського.

"Він [Зеленський] - хороша людина. Він був обраний під час неймовірної корупції в Україні, яка сильно мене турбує", - резюмував Трамп.

Нагадаємо, Трамп і Зеленський зустрічалися 25 вересня в Нью-Йорку в рамках візиту українського президента до США для участі в Генасамблеї ООН.

Цього самого дня влада США опублікувала зміст раніше засекреченої телефонної розмови Трампа з Зеленським.

Демократи з Палати представників почали процедуру імпічменту, дізнавшись, що Трамп під час цієї розмови чинив тиск на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному супернику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram