ГоловнаПолітика

Суд відпустив Дубневича під заставу 100 млн гривень

Гроші потрібно внести протягом п'яти днів.

Суд відпустив Дубневича під заставу 100 млн гривень
Фото: Макс Требухов

Вищий антикорупційний суд відхилив клопотання генерального прокурора Руслана Рябошапки про тримання під вартою народного депутата Ярослава Дубневича.

Рішення було оголошено ввечері 2 листопада.

Замість цього йому призначили запобіжний захід у вигляді застави 100 млн гривень з носінням електронного браслета. Гроші мають бути внесені протягом п'яти днів.

Слідчий суддя вважає, що така застава забезпечить виконання Дубневичем своїх процесуальних обов'язків. Він має з'являтися на першу вимогу слідчого судді або прокурора, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування з фігурантами кримінального провадження і здати на зберігання закордонний паспорт.

Дубневича звинувачують за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу в рамках справи, яку розслідувало Національне антикорупційне бюро.

Він підозрюється в завданні збитків "Укрзалізниці" в розмірі 93,277 млн гривень.

Слідство вважає, що Дубневич, перебуваючи на посаді голови комітету Ради з питань транспорту, був обізнаний про фінансовий стан АТ "Укрзалізниця" і мав вплив на засновників і посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, рамних рейок, хрестовин і комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що зазначена особа зі спільниками вивчила і проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняла рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими депутатом і його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції.

Ярослав Дубневич став першим депутатом 9 скликання, з якого зняли недоторканність для притягнення до кримінальної відповідальності.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram