ГоловнаПолітика

Ділянку розведення сил у Станиці Луганській відвідав міністр закордонних справ Фінляндії

Дипломати оглянули роботи з ремонту моста.

Ділянку розведення сил у Станиці Луганській відвідав міністр закордонних справ Фінляндії
Станицу Луганскую посетил министр иностранных дел Финляндии
Фото: facebook.com/pg/pressjfo.news

Ділянку розведення№1 в Станиці Луганській з робочим візитом відвідала делегація Фінляндії на чолі з міністром закордонних справ Пекка Хаавісто. Про це повідомили на сторінці штабу ООС в фейсбук.

"Метою візиту була демонстрація підтримки України, отримання актуальної інформації щодо розвитку ситуації безпеки і дій російських окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

Представники делегації "висловили стурбованість конфліктом, який триває на сході України і негативно позначаться на житті і благополуччі цивільного населення, що проживає поблизу лінії зіткнення".

Глава фінського МЗС зазначив роботу української сторони на контрольному пункті в'їзду-виїзду в Станиці Луганській, зокрема роботи на зруйнованому мосту і впровадження безкоштовного громадського транспорту для цивільних осіб з обмеженою мобільністю.

Нагадаємо, раніше спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка вразили темпи ремонту моста в Станиці Луганській.

Міст через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській - єдиний працюючий пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. Рух транспорту по мосту, який був підірваний на початку 2015 року, зараз неможливий. Піший перехід до недавнього часу був організований по тимчасових дерев'яних сходах і настилах.

На початку жовтня 2019 року його замінили на обхідний настил, встановлений на забетонованих лісах.

Міст у Станиці Луганській планується відкрити після ремонту до 15 листопада 2019 року. Раніше називалася інша дата - 27 листопада, але роботи йдуть швидше графіка.

Раніше українська сторона неодноразово повідомляла, що бойовики не виконують зобов'язання щодо ремонту моста в Станиці Луганській.

Також 1 листопада повідомлялося, що розведення сил в Золотому завершилося, а в Петровському його знову відкладуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram