ГоловнаПолітика

Суд США зобов'язав Держдеп оприлюднити деталі розмови Трампа із Зеленським

Документи повинні бути надані до 22 листопада.

Суд США зобов'язав Держдеп оприлюднити деталі розмови Трампа із Зеленським
Фото: EPA/UPG

Федеральний суд США 1 листопада зобов'язав Державний департамент оприлюднити деталі розмови між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, передає Reuters.

"Розпорядження окружного судді США Крістофера Купера в Вашингтоні зобов'язало Держдепартамент до 22 листопада передати документи американської наглядової групи, яка раніше хотіла отримати доступ до них на підставі закону про публічні записи", - йдеться в повідомленні.

У Держдепартаменті заявили, що ці свідчення "можуть містити додаткову інформацію, крім транскрипції самого дзвінка".

29 жовтня працівник Ради національної безпеки США Олександр Віндман розповів про важливі пропуски в розшифруванні розмови Трампа і Зеленського.

Розшифровка розмови Трампа і Зеленського, яку оприлюднив Білий дім, була не дослівною, а складеною на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови. Дослівна стенограма, за даними інформатора з ЦРУ, міститься на добре захищених серверах з надсекретними документами.

Раніше суд зобов'язав Держдеп оприлюднити листування по Україні.

31 жовтня Палата представників США проголосувала за формальний початок імпічменту Трампа.

Після цього президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зачитати стенограму своєї телефонної розмови з Володимиром Зеленським американському народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram