ГоловнаПолітика

"Схеми" поскаржилися на публікацію особистих даних їхнього водія Портновим

На думку редакції і юристів, Портнов прямо порушив українське законодавство.

"Схеми" поскаржилися на публікацію особистих даних їхнього водія Портновим
Андрей Портнов
Фото: Макс Требухов

Колишній заступник Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив персональні дані члена знімальної групи програми "Схеми: корупція в деталях", оскільки редакція готує розслідування про його вплив і зв'язки з новою українською владою.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На думку редакції "Схем" і юристів, Портнов прямо порушив відразу кілька статей українського законодавства. У своєму телеграм-каналі він виклав персональні дані водія знімальної групи, яка досліджує діяльність Портнова, а саме - його паспортні дані та домашню адресу, номери автомобіля, а також дані, що свідчать про стеження.

"Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду «Схем». Ми вважаємо дослідження впливу Портнова і його зв'язків з українською владою суспільно важливою інформацією, а його самого - публічною особою. Тому редакція не планує припиняти роботу над цією темою через тиск шляхом публікації персональних даних членів знімальної групи або через тиск будь-яким іншим способом", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, під час президентства Януковича Портнов був заступником голови АП, брав участь у написанні т.зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну і оселився у Відні.

19 травня, за два дні до інавгурації президента Зеленського, Портнов повернувся в Україну і навіть отримав посаду в Київському університеті імені Шевченка, але через студентський протест одразу втратив її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram