ГоловнаПолітика

Помічник держсекретаря США назвав дії Росії на Донбасі "окупацією"

Від дій Кремля страждають як самі росіяни, так і громадяни України.

Помічник держсекретаря США назвав дії Росії на Донбасі "окупацією"
Филипп Рикер
Фото: ekathimerini.com

Виконувач обов'язків помічника держсекретаря США з міжнародних відносин з Європою і Євразією Філіпп Рікер назвав "окупацією" дії Росії на території України.

В ексклюзивному інтерв'ю Radio Free Europe / Radio Liberty Рікер заявив, що від дій Кремля страждають як самі росіяни, так і громадяни України.

Рікер звинуватив Росію в розв'язуванні війни на сході України і назвав її дії в цьому регіоні "окупацією". Помічник держсекретаря назвав Донбас "одним з найбільш очевидних місць, де спостерігається згубний вплив Росії". Він нагадав, що за час збройного конфлікту в регіоні загинули тисячі людей, повідомляє Радіо Свобода.

"Вони [Кремль] взяли на себе зобов'язання в рамках Мінського процесу знайти спосіб вирішення [конфлікту] і не виконали ці зобов'язання, і ми все ще чекаємо, коли це станеться", - заявив дипломат, зазначивши, що "росіяни розплачуються за те, що робить їх уряд, і, звичайно, за це розплачуються українці".

"І такого роду небезпечну поведінку нам би не хотілося бачити", - підкреслив Філіп Рікер.

Раніше комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США одноголосно прийняв двопартійну резолюцію проти повернення Росії в "групу семи" (G7), в якій засуджуються дії Росії в анексованому нею Криму.

Збройний конфлікт на Донбасі триває з 2014 року після анексії Криму Росією. Україна і Захід звинувачує Росію в збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські "добровольці".

За оцінками ООН, за станом на 31 грудня 2018 року, внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12,8 до 13 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram