ГоловнаПолітика

Верховний Суд залишив без змін вирок росіянину, який воював на боці "ДНР"

Вирок не підпадає під оскарження.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду засудив до восьми років громадянина Росії Миколу Покусаєва, який воював на боці бойовиків і якого узяли в полон у березні минулого року. Рішення оголосила суддя Світлана Яковлєва, передає кореспондент LB.ua.

Суд відмовив адвокату Покусаєва Павлу Агапову, який просив скоротити термін відбування покарання з восьми до чотирьох років. Тож Касаційний кримінальний суд ВС залишив чинним вирок апеляційної інстанції.

Нагадаємо, Миколу Покусаєва, уродженця Бєлгородської області Росії, захопили в полон військовослужбовці 57-ї бригади 4 березня 2018 року. Його визнали винним у тому, що з лютого по березень минулого року він брав участь у діяльності терористичної організації "ДНР".

Як сказано в рішенні апеляційного суду, Покусаєв прибув з Ростова-на-Дону в окупований Донецьк 28 січня і брав участь у бойових діях проти Збройних сил України в районі населеного пункту Піски Ясинуватського району Донецької області.

1 червня 2018 року Красноармійський міський суд Донецької області визнав Покусаєва винним і засудив до чотирьох років покарання без конфіскації майна. Апеляційний суд Донецької області збільшив термін покарання росіянину до восьми років.

Покусаєва звинувачено за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи), ч.1 ст.263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покусаєв уже відбуває термін у Бахмутській установі виконання покарань №6.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram