ГоловнаПолітика

Рада зняла недоторканність з депутата Дубневича

ВР дозволила притягнути його до кримінальної відповідальності.

Фото: Макс Требухов

Верховна Рада зняла недоторканність з депутата Ярослава Дубневича (депутатська група "За майбутнє") і дозволила притягнути його до кримінальної відповідальності.

За зняття недоторканності з Дубневича проголосували 332 депутати за мінімально необхідних 226, за його затримання - 241 депутат, за арешт - 229 депутатів. Усі три рішення підтримали депутати фракцій "Слуги народу" і "Голос". При цьому "СН" дали лише 208 голосів. Фракції "ЄС" і "Батьківщина" голосували тільки за зняття недоторканності.

Відмовилися знімати недоторканність і дозволяти арешт Дубневича депутати фракцій "За майбутнє" і ОПЗЖ.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, суд над Дубневичем відбудеться завтра.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Дубневичу інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

За версією слідства, дії депутата спричинили збитки держави в розмірі 93,277 млн гривень.

Згідно з поданням генерального прокурора Руслана Рябошапки, Дубневич, перебуваючи на посаді голови парламентського комітету з питань транспорту, знав про фінансовий стан ПАТ "Укрзалізниця" і мав вплив на засновників і посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, рамних рейок, хрестовин і комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що Дубневич зі спільниками вивчив і проаналізував попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняв рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані юридичними особами, яких контролював депутат і його спільники, через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram