ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував розглянути можливість приєднання Києва до програми розширених можливостей НАТО

У Києві відкрилося засідання комісії Україна-НАТО.

Зеленський запропонував розглянути можливість приєднання Києва до програми розширених можливостей НАТО
Фото: Макс Левин

Президент України Володимир Зеленський запропонував розглянути можливість приєднання України до програми розширених можливостей НАТО (Enhance Opportunity Program). Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пропонуємо предметно розглянути приєднання України до програми розширення можливостей НАТО. Упевнений, що Україна готова до переходу на цей новий рівень", - сказав Зеленський, відкриваючи засідання комісії Україна-НАТО.

Крім того, президент України висловив сподівання, що підписаний 2016 року Комплексний пакет допомоги НАТО буде оновлений і розширений за рахунок додаткових проєктів.

"Ми прагнемо поглибити співпрацю для зміцнення обороноздатності", - підкреслив Зеленський.

У 2018 році генсек НАТО Єнс Столтенберг говорив, що альянс наразі не пропонуватиме Україні програму розширених можливостей, вже запропоновану Австралії, Фінляндії, Швеції, Грузії та Йорданії.

Нагадаємо, 30 жовтня в Одесу прибула делегація НАТО на чолі з генсеком Єнсом Столтенбергом. Сьогодні в Києві Столтенберг і представники НАТО зустрінуться зі спікером Ради Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Північноатлантична рада є вищим політичним органом НАТО. Її візит в Україну мав відбутися ще в липні, але його відклали через вибори в Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram