ГоловнаПолітика

Путін заявив про готовність знизити ціни на газ для України

Претензії Києва до "Газпрому" на $7 млрд він назвав "абсурдними".

Путін заявив про готовність знизити ціни на газ для України
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова до переговорів про транзиту газу, а також про постачання в Україну газу за значно зниженими цінами.

Про це він сказав під час пресконференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Ми готові до конструктивної роботи і з прокачування газу через Україну, і постачань газу в Україну. Причому зі значним зниженням ціни - на відміну від тієї, за яку споживачі російського газу отримують в Україні сьогодні", - цитує Путіна Интерфакс.

Також Путін закликав обнулити судові претензії між "Газпромом" і "Нафтогазом України", пов'язані з урегулюванням проблеми боргу та підписанням контрактів на транзит і постачання газу.

Він назвав "абсурдними" претензії Антимонопольного комітету України до "Газпрому" на $7 млрд.

Стосовно чергового раунду консультацій щодо газу, який днями відбувся в Брюсселі, Путін згадав про оцінку, яку дали деякі чиновники Єврокомісії.

"Ми знаємо оцінки деяких чиновників Євросоюзу, Єврокомісії з приводу того, як пройшли ці переговори. Наші оцінки розходяться. Ми вважаємо, що вони були конструктивними, причому з усіх сторін", - повідомив він.

Нагадаємо, 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

У "Нафтогазі" скептично налаштовані з приводу його підписання, виконавчий директор групи Юрій Вітренко заявив, що варто готуватися до припинення транзиту газу з 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram