ГоловнаПолітика

ЦВК звернулася в поліцію після перерахунку голосів на 198-му окрузі

Під час перерахунку голосів виявлено розбіжності з результатами, встановленими дільничними комісіями.

ЦВК звернулася в поліцію після перерахунку голосів на 198-му окрузі
Фото: 112

Центральна виборча комісія звернулася до Національної поліції для проведення перевірки обставин порушення законодавства України про вибори до ОВО №198.

Про це інформує пресслужба ЦВК.

Повідомляється, що на черговому засіданні в середу, 30 жовтня, Комісія ухвалила постанову "Про факти порушення виборчих прав в одномандатному виборчому окрузі №198 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019".

Під час повторного підрахунку голосів, який ЦВК провела 28-29 жовтня для виконання судового рішення, були виявлені розбіжності з результатами, встановленими дільничними виборчими комісіями. Ці розбіжності не вплинули на результат виборів, однак у ЦВК визнали, що ці факти можуть свідчити про ймовірні правопорушення учасників виборчого процесу.

"Під час проведення такого підрахунку комісією було виявлено обставини, які можуть свідчити про можливе вчинення адміністративного або кримінального правопорушення. Так, виявлені Комісією факти порушень вимог виборчого закону вимагають перевірки та надання відповідної оцінки правоохоронними органами", - пояснили в ЦВК.

Комісія звернулася в поліцію з проханням провести перевірку викладених в постанові обставин і відреагувати відповідно до Закону.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала Сергія Рудика народним депутатом, обраним в ОВО №198 на позачергових парламентських виборах 21 липня. У серпні це рішення було скасовано відповідними судовими рішеннями.

Наразі результати виборів в окрузі №198 не встановлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram