ГоловнаПолітика

Рябошапка виключив екстрадицію Коломойського

Україна визнає його своїм громадянином, "незалежно від того, має він два чи три паспорти інших країн".

Рябошапка виключив екстрадицію Коломойського
Фото: Апостроф

Олігарха Ігоря Коломойського Україна не буде видавати на запити про екстрадицію інших країн, оскільки він є громадянином України, а українське законодавство забороняє видачу своїх громадян.

Про це генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, відповідаючи на запитання, як відреагує Україна, якщо будуть міжнародні доручення про екстрадицію Коломойського, наприклад, в США повідомляє Укрінформ.

"Я, чесно кажучи, виключаю можливість екстрадиції громадянина України в іншу країну, тому що Конституція забороняє видачу громадян України іншим державам. Це не залежить - Коломойський це чи будь-яка інша людина", - сказав Рябошапка.

На запитання журналістів про те, що Коломойський є громадянином не тільки України, генпрокурор уточнив, що Україна визнає його своїм громадянином, "незалежно від того, має він два чи три паспорти інших країн".

Нагадаємо, в березні 2019 року на сайті "Миротворець", який заніс у свою базу Ігоря Коломойського, вказувалося, що з 1995 року у нього є громадянство Ізраїлю та Кіпру.

Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The New Yorker заявив, що не боїться образити Коломойського або втратити підтримку "1+1".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram