ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" зареєструвала проєкт заяви ВРУ до НАТО про отримання ПДЧ

Профільний комітет ухвалить рішення на наступних зборах.

"Європейська Солідарність" зареєструвала проєкт заяви ВРУ до НАТО про отримання ПДЧ
Фото: facebook/Владимир Струмковский

"Європейська Солідарність" зареєструвала проєкт заяви Верховної Ради про першочергові кроки забезпечення євроатлантичної інтеграції України - про набуття повноправного членства в Альянсі.

Про це повідомила народний депутат, співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

"Нас турбують заяви з владного табору, що ніхто нам зараз ПДЧ не дасть, а значить, не варто наполягати. Якби ми були "реалістами", будували зовнішню політику за принципом "ніхто нам безвіз, поки йде війна, не дасть" і не тиснули на наших партнерів, то досі б Україна не мала б ні Угоди про асоціацію, ні безвізу", - написала політик на своїй сторінці у фейсбуці.

Також парламентарій наголосила, що не треба ще раз просити ПДЧ. Адже Україна подала відповідне звернення ще в 2008 році. Але треба актуалізувати нашу позицію в цьому питанні.

"Пропонуємо звернутися до НАТО із заявою про підтвердження наміру України отримати ПДЧ, і очікуємо, що парламенти країн-членів Альянсу сприятимуть отриманню плану", - зазначила політик.

Ірина Геращенко зазначила, що Україна в цьому питанні повинна говорити, тиснути і домагатися свого.

Також народний депутат повідомила, що сьогодні на профільному комітеті зовнішніх відносин розгляд цієї заяви було занесено до порядку денного.

"Правда, саме рішення комітет ухвалить тільки на наступних зборах", - додала вона.

Резюмуючи, політик зазначила, що докір пана Яременка, що попередня влада мало зробила у зовнішній політиці і для інтеграції з НАТО - почутий. І запропонувала "слугам" показати приклад і зробити більше в цьому напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram