ГоловнаПолітика

Генсек НАТО: ви повинні модернізуватися, а ми - вас підтримувати

Столтенберг упевнений, що тимчасово окуповані Луганськ і Донецьк повернуться під контроль України.

Генсек НАТО: ви повинні модернізуватися, а ми - вас підтримувати
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив упевненість, що тимчасово окуповані Луганськ і Донецьк обов'язково повернуться під контроль України.

Про це він заявив під час виступу в Одеській морській академії в середу, передає "Європейська правда".

Столтенберг зазначив, що розуміє нетерпіння українців, які хочуть бачити прогрес у вирішенні конфлікту на Донбасі. Однак, за його словами, історія показує, що зміни обов'язково настануть, навіть якщо зараз вони здаються неможливими.

"Ніхто не був у змозі передбачити падіння Берлінської стіни. Люди думали, що "холодна війна" триватиме вічно. Але впродовж кількох місяців Берлінська стіна впала, "холодна війна" закінчилася, а СРСР розпався", - сказав генсек НАТО.

Він підкреслив, що проведення реформ і підтримка НАТО допоможуть повернути окремі райони Донбасу під контроль України.

"Ми просто повинні продовжувати тиск, бути солідарними з Україною. Ви повинні модернізуватися, ми - вас підтримувати. На якомусь етапі, я впевнений, окупація Донецька і Луганська завершиться", - зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, сьогодні в Одесу прибула делегація НАТО на чолі зі Столтенбергом. 31 жовтня в Києві генсек НАТО проведе засідання Комісії НАТО-Україна з президентом Володимиром Зеленським і виступить з промовою у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram