ГоловнаПолітика

З'їзд суддів обрав ще одного суддю КС

Ще одного суддю КС судді обрали напередодні.

Петр Филюк
Фото: sud.ua
Петр Филюк

З'їзд суддів обрав суддею Конституційного Суду голови Волинського апеляційного суду Петра Філюка. За нього проголосував 151 суддя з 273, які взяли участь у голосуванні.

Голосування відбулося між чотирма кандидатами в судді КС. У бюлетені були такі кандидатури: Олександр Коровайко, голова Херсонського апеляційного суду, Оксана Грищук, професор кафедри теорії та філософії права Львівського національного університету ім. І.Франка, Олександр Прокопенко, суддя Великої палати Верховного Суду, Петро Філюк, голова Волинського апеляційного суду.

За Коровайка проголосували 133 судді, Грищук - 121, Прокопенка - 103.

Не підтримали жодного з кандидатів п'ятеро суддів.

Фото: Lb.ua

Нагадаємо, напередодні судді обрали суддею КС Галину Юровську, яка раніше працювала суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, а також заступником начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Квота з'їзду суддів у Конституційному Суді звільнилася після того, як у вересні у відставку пішли судді Наталія Шаптала, Михайло Гультай і Михайло Запорожець, обрані ще в 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram