ГоловнаПолітика

У Раді відбулася бійка через відмову створити слідчу комісію з приводу подій 2 травня в Одесі

Пропозицію ОПЗЖ не підтримали колеги.

Верховна Рада в середу відхилила пропозицію депутатів з проросійської фракції "Опозиційна платформа За життя" про розслідування подій 2 травня 2014 року в Одесі.

За створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів, що призвели до загибелі людей, проголосували тільки 79 депутатів за мінімально необхідних 226.

Основними цілями такої комісії були заявлені розслідування причин заворушень, їх організаторів, підбурювачів і пособників, наявність попередньої змови, обставини заподіяння ушкоджень, дотримання закону учасниками і правоохоронцями.

Фото: Анна Стешенко

Фото: Анна Стешенко

Членами ТСК пропонували призначити 18 депутатів, з них Миколу Скорика (ОПЗЖ) - головою, Олексія Леонова ("Слуга народу") - його заступником.

Після голосування в залі зав'язалася словесна перепалка між нардепами від ОПЗЖ і нардепами зі "Слуги народу", зокрема Скорик трохи поштовхався з Миколою Тищенком.

Фото: Рада ТВ

Перший віцеспікер Руслан Стефанчук попросив депутатів сісти на місця і попередив, що закриє засідання, якщо парламентарії продовжать штурханину.

Після цього сутичку припинили. Депутати сіли на місця і продовжили роботу.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові сутички прихильників єдності України та проросійських сепаратистів. У результаті загинули 48 осіб. 124 особи травмовано, серед яких 21 правоохоронець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram