ГоловнаПолітика

Адвокати Небесної сотні розкритикували нового голову Департаменту справ Майдану

Призначення Мисяка - "знак, що мети досягти результатів керівництво ГПУ не має".

Адвокати Небесної сотні розкритикували нового голову Департаменту справ Майдану
Фото: Сергей Нужненко

Представники Адвокатської дорадчої групи, яка об'єднує адвокатів сімей Небесної сотні, розкритикували вибір Генеральної прокуратури на посаду начальника Департаменту процесуального керівництва у справах Майдану.

Про це йдеться у фейсбуці групи.

29 жовтня стало відомо, що цю посаду зайняв прокурор Віктор Мисяк.

"Вкрай дивує призначення Мисяка. Це абсолютно неприйнятно, якщо генпрокурор дійсно націлений на ефективне розслідування справ Майдану і гідне представлення звинувачення в суді", - заявили в адвокатській групі.

Адвокати стверджують, що Мисяк - протеже Сергія Кізя (колишнього заступника генпрокурора Юрія Луценка).

Він уже очолював управління процесуального керівництва у справах Майдану, створене Юрієм Луценком у серпні замість ліквідованого відділу прокурорів. "За цей час запам'ятався тільки як права рука Кізя, повноцінно брав участь у саботажі справ", - сказано в заяві.

На думку адвокатської групи, призначення Мисяка - "знак для слідчих і прокурорів, що реальної мети досягти результатів у розслідуваннях справ Майдану керівництво ГПУ не має".

Нагадаємо, департамент процесуального керівництва у справах Майдану створили 21 жовтня 2019 у зв'язку з тим, що з 20 листопада Генеральна прокуратура втрачає функцію слідства. Раніше "майданівські" справи розслідувало Управління спеціальних розслідувань, тепер справи підуть у Державне бюро розслідувань і інші правоохоронні органи.

Віктор Мисяк, судячи з поданих раніше декларацій, працював заступником начальника департаменту у справах, підслідних Державному бюро розслідувань.

Також керував п'ятим відділом з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. У 2012 році був прокурором Сокальського району Львівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram